Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  ORLEN Unipetrol začal používat nový tlakosací vůz za bezmála 12 milionů Kč
Velikost textu:  A AA
ORLEN Unipetrol začal používat nový tlakosací vůz za bezmála 12 milionů Kč

30-05-2024  

Skupina ORLEN Unipetrol pokračuje v modernizaci vozového parku výrobního týmu vodního hospodářství. Poslední investicí za bezmála 12 milionů korun je nový tlakosací vůz Mercedes Benz 8x4 tridem. Tento speciálně navržený vůz pro sání kapalin a vysokotlaké čištění přináší významná vylepšení oproti stávající flotile a zvyšuje efektivitu práce výrobního týmu Vodní hospodářství. 

Nové vozidlo VTVHO v litvínovském areálu je primárně určeno pro čištění kanalizace, čištění technologického zařízení zásobování vodou a zařízení pro čištění odpadních vod, sání kalů a čerpání vod z výkopů.

„Nový tlakosací vůz představuje v našem vozovém parku skutečnou revoluci v oblasti efektivity a bezpečnosti,“ uvedl Pavel Sláma, ředitel jednotky EKO a dodal: „S vysokým sacím výkonem je tento vůz schopen provádět čištění s větší hloubkou a podtlakem, což nám umožňuje rozšířit spektrum našich služeb. Toto vozidlo s pokročilými technologickými funkcemi výrazně rozšiřuje naše schopnosti reagovat na různé potřeby v oblasti vodního hospodářství.“

Hlavní výhodou nového vozu je překonání stávajících vozidel nejen ve výkonu, ale také v technologické vyspělosti. Díky inovativnímu ovládání nástavby přes externí ovladač s velkým displejem může obsluha vozidla monitorovat všechny potřebné parametry v reálném čase, což zaručuje vyšší kontrolu a bezpečnost při práci. Nové vozidlo také přináší značné výhody v oblasti údržby a diagnostiky. Za pomocí vzdálené diagnostiky je možné efektivně reagovat na jakékoli technické problémy bez nutnosti vozidlo převážet do servisu, což výrazně snižuje provozní náklady a zvyšuje dobu jeho provozuschopnosti.


 
 

Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. ORLEN Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Zaměstnává téměř 6 000 lidí. ORLEN Unipetrol je také společensky odpovědnou společností, a to zejména v oblasti podpory udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. Potvrzením kvalitní péče o zaměstnance je prestižní mezinárodní certifikát Top Employer, který skupina získala v letech 2023 a 2024, a řada národních ocenění. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největší energetickou firmou ve střední Evropě.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL