Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  V kralupském výrobním areálu se uskuteční pravidelné havarijní cvičení
Velikost textu:  A AA
V kralupském výrobním areálu se uskuteční pravidelné havarijní cvičení

14-06-2024  

V úterý 18. června se v dopoledních hodinách ve výrobním areálu v Kralupech nad Vltavou uskuteční pravidelné havarijní cvičení. Přestože se při havarijním cvičení nepočítá s dosahem události přes hranice areálu společnosti, bude možné zaznamenat v dopoledních hodinách zvukové a vizuální efekty v nejbližším okolí areálu. Havarijní cvičení pořádá skupina ORLEN Unipetrol ve svých výrobních závodech pravidelně, aby ověřila praktickou připravenost záchranných složek i zaměstnanců v areálu.

„Díky praktickým nácvikům můžeme efektivně prověřit naší připravenost na mimořádné události. Havarijní cvičení mají vždy tematické zaměření, při kterých zkoušíme reakci všech záchranných složek potřebných při různých typech zásahů. Zkoušíme ale i připravenost našich zaměstnanců. Celý průběh cvičení po jeho uskutečnění v týmu odborníku zpravidla analyzujeme a vyhodnocujeme, a pokud je to nutné, přijímáme opatření k co nejlepšímu zefektivnění zásahu,“ říká Maciej Romanów, člen představenstva skupiny ORLEN Unipetrol.

Skupina ORLEN Unipetrol je jediným tuzemským zpracovatelem ropy a spadá do kritické infrastruktury státu. Taktická havarijní cvičení se v obou rafinériích skupiny, v Kralupech nad Vltavou a v Litvínově, uskutečňují pravidelně. V rámci nich je prověřována účinnost podnikového havarijního plánu, aktuálnost provozní a bezpečnostní dokumentace a součinnost všech složek při řešení mimořádné události. 

Havarijní cvičení jsou zpravidla zaměřeny na konkrétní mimořádné situace. Při cvičeních je ověřována také spolupráce jednotlivých složek v rámci řešení mimořádné události i technická pohotovost zařízení používaných při ostrém zásahu. V rámci cvičení je ověřován také systém komunikace s externími subjekty i záchrannými složkami.

 
 
Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. ORLEN Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Zaměstnává téměř 6 000 lidí. ORLEN Unipetrol je také společensky odpovědnou společností, a to zejména v oblasti podpory udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. Potvrzením kvalitní péče o zaměstnance je prestižní mezinárodní certifikát Top Employer, který skupina získala v letech 2023 a 2024, a řada národních ocenění. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největší energetickou firmou ve střední Evropě.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL