Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Veltrusy mají nové dětské a cvičební hřiště díky Nadaci ORLEN Unipetrol. Dostanou další milion korun
Velikost textu:  A AA
Veltrusy mají nové dětské a cvičební hřiště díky Nadaci ORLEN Unipetrol. Dostanou další milion korun

02-07-2024  

Město Veltrusy za podpory skupiny ORLEN Unipetrol dokončilo výstavbu nového dětského a cvičebního hřiště v parku v ulici Jiráskova. Návrh na jeho realizaci zvítězil v roce 2022 v kampani ORLEN Unipetrol lidem. Na projekt, který si občané města vybrali v anketě s převahou téměř 64 procent, přispěl ORLEN Unipetrol částkou ve výši jednoho milionu korun. Projekt ORLEN Unipetrol lidem patří mezi dobročinné aktivity, kterými se skupina snaží rozvíjet dobré vztahy s místními komunitami založené na oboustranné komunikaci a spolupráci. Město dostane od Nadace ORLEN Unipetrol další milion korun na nákup herních a workoutových prvků a na dokončení parkového prostoru, kde lze aktivně trávit volný čas.

„Jsme velmi rádi, že jsme mohli přispět k vytvoření bezpečného a kvalitního prostoru pro rozvoj a radost dětí ve Veltrusích. Vybudování tohoto dětského hřiště je skvělým příkladem naší dlouhodobé podpory a angažovanosti v lokalitách, ve kterých naše skupina působí,“ říká Lucie Pražáková, ředitelka Nadace ORLEN Unipetrol, a dodává: „Již dnes se těšíme na pokračování spolupráce. S městem jsme se totiž dohodli, že přispějeme dalším milionem korun ke zlepšení kvality života v regionu. Dalšími financemi pomůžeme dokončit dětské a workoutové hřiště a zahájit výstavbu dalšího hřiště v nedaleké ulici Družstevní."

V anketě uspořádané skrze kampaň ORLEN Unipetrol lidem se ve Veltrusích podařilo sesbírat celkem 522 hlasů. Hlasování o projektu nového dětského a cvičebního hřiště bylo vyhrané jednoznačně. Vítězný projekt, který získal 333 hlasů, představoval téměř 64 procent ze všech odevzdaných hlasů. Mezi další projekty, které měli při hlasování obyvatelé na výběr, byla revitalizace veřejného prostoru v Družstevní ulici s cvičebními prvky (62 hlasů) a vnějšími úpravami kolem nového komunitního centra s posezením pod lípou (127 hlasů).

"Otevření nového dětského a cvičebního hřiště v parku v ulici Jiráskova není pouze místem pro zábavu dětí, ale také příkladem, jak plníme náš dlouhodobý závazek pro zvyšování kvality života ve Veltrusích. K výstavbě nového hřiště jsme přistoupili ve spolupráci s městským architektem velmi komplexně: byla doplněna mlatová propojovací cesta, ohraničující valy osázené okrasnou zelení, nový mobiliář včetně odpadkových košů na třídění a stojanů na kola. Tímto děkuji společnosti ORLEN Unipetrol a Nadaci ORLEN Unipetrol za jejich podporu při realizaci tohoto projektu i za vstřícný postoj k našemu návrhu společné spolupráce na dalším projektu, kterým doplníme další workoutové prvky v Družstevní ulici," říká Filip Volák, starosta města Veltrusy.

Prvopočátky kampaně ORLEN Unipetrol lidem sahají už podzim roku 2019, kdy byla iniciativa spuštěna pro zlepšení života místních komunit v okolí litvínovského výrobního závodu. Hlasování o projektech, které by chtěli obyvatelé Litvínova a Mostu ve svém městě realizovat nejvíce, ihned vzbudila velký zájem obyvatel. Iniciativa ORLEN Unipetrol lidem se následně rozšířila i do dalších lokalit, ve kterých skupina působí: do Kralup nad Vltavou, kde má skupina jednu ze svých dvou rafinerií, do Veltrus a přes kampaň Spolana lidem také do Neratovic, kde skupina působí v rámci výrobního závodu Spolana. Kampaň ORLEN Unipetrol lidem je součástí dlouhodobého úsilí skupiny ORLEN Unipetrol o podporu místních komunit, měst a obcí v okolí jejích výrobních závodů. Díky projektu ORLEN Unipetrol lidem již nyní mohou využívat obyvatelé Kralup nad Vltavou workoutové hřiště či bylo revitalizováno okolí Pilařského rybníka v Litvínově. 

 
 
Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. ORLEN Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Zaměstnává přes 6 000 lidí. ORLEN Unipetrol je také společensky odpovědnou společností, a to zejména v oblasti podpory udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz

 

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL