Jste zde: orlenunipetrol.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Agnieszka Bobrukiewicz se stala členkou představenstva skupiny ORLEN Unipetrol
Velikost textu:  A AA
Agnieszka Bobrukiewicz se stala členkou představenstva skupiny ORLEN Unipetrol

04-09-2024  

S účinností od 1. září 2024 se stala novou členkou představenstva skupiny ORLEN Unipetrol Agnieszka Bobrukiewicz. Ve své nové roli se zaměří především na řízení retailového segmentu skupiny a marketingové aktivity v rámci českého, slovenského a maďarského trhu.
 
Agnieszka Bobrukiewicz zná český trh a skupinu ORLEN Unipetrol ze svého předchozího osmiletého působení v rámci této skupiny.

„Jelikož mám rozsáhlé zkušenosti právě v segmentu maloobchodního prodeje pohonných hmot a rychloobrátkového zboží, budu vést a podporovat český, slovenský a maďarský maloobchodní trh s cílem maximalizovat jejich potenciál a další růst, zejména pokud jde o objem prodeje, marži a podíl na trhu,“ řekla Agnieszka Bobrukiewicz, nová členka představenstva skupiny ORLEN Unipetrol, a dodala: „Dokončíme proces sjednocení silné mezinárodní značky ORLEN v České republice a poté se zaměříme na všechny tři trhy, abychom zintenzivnili sdílení zkušeností a osvědčených postupů a dále zlepšili kvalitu a inovace. Budeme také pracovat na rozvoji nabídky alternativních paliv a nových energií v rámci budování segmentu e-mobility.“

Agnieszka Bobrukiewicz má téměř dvacetileté zkušenosti v mezinárodním maloobchodě v oblasti prodeje paliv a doplňkového sortimentu a v rychloobrátkovém obchodu. Realizovala řadu úspěšných inovativních projektů s pozitivním dopadem na prodejní výsledky a marže. V letech 2012 až 2019 působila v roli projektové manažerky a následně marketingové ředitelky sítě čerpacích stanic Benzina v České republice a na Slovensku, kde řídila implementaci nové marketingové strategie a komunikace značek Stop Cafe, Verva, Efecta a Tankarta.

V letech 2019 až 2022 pracovala jako marketingová ředitelka ve společnosti Unimot, provozující mezinárodní síť čerpacích stanic Avia v Polsku a na Ukrajině, kde byla zodpovědná za implementaci nového konceptu gastro & shop a za realizaci marketingové strategie v oblasti prodeje paliv a doplňkového sortimentu privátních značek. Od roku 2022 působila na pozici obchodní a marketingové ředitelky a také členky představenstva společnosti Costa Coffee v Polsku a Lotyšsku, s podporou trhů v České republice, Rakousku a Belgii. Je absolventkou Ekonomické školy v Bialystoku.

Aktuální složení představenstva skupiny ORLEN Unipetrol je k 1. září 2024 následující:

  • Mariusz Wnuk, předseda představenstva
  • Zbigniew Pawłucki, místopředseda představenstva
  • Agnieszka Bobrukiewicz, členka představenstva
  • Adam Jarosz, člen představenstva
  • Tomáš Herink, člen představenstva

 
 
 
Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. ORLEN Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Zaměstnává více než 6 000 lidí. ORLEN Unipetrol je také společensky odpovědnou společností, a to zejména v oblasti podpory udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. Potvrzením kvalitní péče o zaměstnance je prestižní mezinárodní certifikát Top Employer, který skupina získala v letech 2023 a 2024, a řada národních ocenění. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největší energetickou firmou ve střední Evropě.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz

« zpět

 
 
 

Značky Skupiny UNIPETROL